Loading...
Dobrý den, potřebujete se na něco zeptat?
Kassua

7 triků ve Photoshopu, které vetšina lidí nezná

Grafický design

Photoshop je bezesporu jedním z nejoblíbenějších programů pro úpravu obrázků nebo grafiky. Ať už jste amatér/ka nebo profesionál/ka, tak každého z nás jednou překvapila možnost ve Photoshopu, kterou neznal. Dnes se blíže podíváme na pár z nich, které byste nemuseli znát.

  • Barva i z jiných zdrojů?

Každému z nás se určitě líbila na internetu barva, kterou jsme chtěli použít. Postup většiny z nás byl takový, že jsme si obrázek s barvou stáhli a vložili do Photoshopu a odtamtud kapátkem barvu nabrali. Víte, že si můžete ušetřit mnoho času a barvu vzít rovnou z internetu? 

Pokud kapátkem najedete na barvu mimo Photoshop, tak barvu nanesete také. 

  • Změňte velikost více fotografií najednou

Pokud máte několik stovek fotografií ke změně velikosti, otevření těchto fotek a ruční změna velikosti může být velmi problematická a časově náročná. Předpokládejme, že máte fotografie, u kterých potřebujete zmenšit velikost. Například fotografie pro Facebook. Chcete-li to provést automaticky u více než 1 souboru, zvolte Soubor > Skripty > Obrazový procesor. Vyberte složku obsahující obrázky, které chcete upravit, zadejte jejich velikost a klikněte na Spustit. Můžete si vybrat jejich kvalitu a rozšíření výstupu jako JPEG, PSD nebo TIFF.

  • Spojte dvě fotografie podle barev

Chcete na fotografii získat podobný odstín jako na druhé fotografii? Toho lze dosáhnout kombinací fotografií ve Photoshopu. Otevřete fotografii se zajímavou paletou barev a poté otevřete fotografii, kde chcete získat podobné barvy. Přejděte na Obraz > Úpravy > Shoda barev. Jako zdroj vyberte fotografii se zajímavou barevnou paletou a poté si nastavte jen posuvníky jasu a intenzity podle potřeb.

  • Delší historický bod

Určitě se Vám ne jednou stalo, že jste upravovali fotografii, chtěli jste se vrátit o několik úprav zpět a počet zpětných kroků požadovaných úprav nedosahoval. Pokud je vaše úprava fotografií náročná, tak po vytvoření náročného kroku můžete vytvořit záchranný bod a poté se k němu kdykoliv vrátit, stačí kliknout na ikonu Fotoaparátu v podokně Historie. Tím se vytvoří záchranný bod, takže se do tohoto bodu budete moci vrátit bez obav.

  • Zkopírujte styl vrstvy

Potřebujete zkopírovat styl vrstvy do jiné vrstvy? Stačí podržet klávesu ALT (Option) a přetáhnout „fx“, které označuje styl vrstvy.

  • Neviditelné vrstvy

Pokud je váš strom vrstev velmi rozsáhlý a chcete na chvíli vypnout všechny vrstvy kromě jedné vybrané vrstvy, nemusíte postupně odznačovat každou z nich. Stačí podržet klávesu ALT (Option) a kliknout na ikonu oka vedle vrstvy, kterou chcete ponechat viditelnou. Chcete-li se vrátit k viditelnosti všech vrstev, postupujte přesně stejně.

  • Porovnávejte fotografie vedle sebe

Uspořádání fotografií vedle sebe vám umožní přesně porovnat změny, které jsme provedli v procesu zpracování. Jak rychle uspořádat fotky vedle sebe ve Photoshopu? Chcete-li to provést, přejděte do okna > Uspořádat.

  • Lorem ipsum

Kdo by neznal nejznámější plnič Lorem ipsum? Pokud vytváříte projekt, určitě jste tento text už nejednou použili. Ve Photoshopu můžete tímto textem rychle vyplnit textový nástroj, aniž byste jej museli kopírovat ze stránky nebo poznámkového bloku. Spusťte textový nástroj a zvolte Typ> Vložit Lorem Ipsum

Chcete tu vidět úspěch svého projektu?

Spojme se!

Spojme se!

SPOLUZAKLADATEL & PROVOZOVATEL ROBERT ŠMÍD +420 725 873 047 robert.smid@kassua.cz Na rampách 735/5, Vinoř, 19017, Praha IČO: 11672153
SPOLUZAKLADATEL MARTIN HANIAK +420 605 969 194 martin.haniak@kassua.cz
© 2023 Kassua studio